SUSPENDARE PENTRU NEPLATA

In sedinta din 11.01.2022, Consiliul Baroului Bucuresti a decis suspendarea pentru neplata, incepand cu 1 martie 2022, a avocatilor care inregistreaza restante mai mult de 3 luni la plata taxelor si contributiilor profesionale catre bugetele Baroului Bucuresti si/sau Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si/sau Filialei Bucuresti-Ilfov a Casei de Asigurari a Avocatilor (hotararea poate fi citita mai jos).

Avocatii aflati in aceasta situatie pot consulta lista Anexa la hotarare, fie la Serviciul Contabilitate al Baroului Bucuresti (et IV), fie la Inspectorul Sef al Filialei Bucuresti-Ilfov  a CAA (et I).

Consiliul recomanda avocatilor care inregistreaza restante sa isi indeplineasca obligatiile profesionale, pentru a evita trecerea pe Tabloul avocatilor fara drept de exercitare a profesiei la data de 1 martie 2022. Se reaminteste avocatilor ca taxa pentru ridicarea masurii suspendarii pentru neplata este de 3750 lei.

Pana la 1 martie 2022, avocatii care au motive temeinice pentru neexecutarea obligatiei de plata pot solicita esalonari, adresate, dupa caz, Consiliului Baroului Bucuresti sau Filialei Bucuresti-Ilfov a Casei de Asigurari a Avocatilor.

CLICK AICI

Articol publicat pe 14.01.2022, 1.315 vizualizări