Revenire cu clarificare privind „Asigurarea continuității serviciilor de asigurări sociale  la distanță privind concediile medicale și îndemnizațiile CIC”

Din grija pentru sănătatea avocaților și a angajaților instituției și având în vedere necesitatea de asigurare a continuității plăților de prestații de asigurări sociale din cele prevăzute la Art. 85 din Legea 72/2016, Filiala București-Ilfov a C.A.A în conformitate cu art.38 din Decretul nr.195/2020, a luat următoarele măsuri referitor la depunerea și plata concediilor medicale și CIC:

 1. Pentru evitarea deplasării la sediul filialei, pe perioada stării de urgență, toate documentele (cerere tip, formular Concediu Medical emis de doctor) pot fi trimise prin email la următoarele adrese:
  a. concedii@filbuc-caa.ro
  b. ioana.iancu@filbuc-caa.ro
  c. office@filbuc-caa.ro
 2. Plata Concediilor medicale si CIC nu este condiționată de existenta documentelor originale, acestea putând fi trimise ulterior prin poșta sau curier.
 3. Cererile tip se găsesc pe site-ul filialei București-Ilfov a C.A.A. www.filbuc-caa.ro., prima pagină secțiunea Formulare.
 4. În cazul în care solicitantul nu beneficiază de o imprimantă și scanner, cerea poate fi redactată în corpul mail-ului iar concediile pot fi trimise sub forma unor poze.
 5. Documentele menționate la punctul 1 vor fi transmise în original prin serviciile poștale sau de curierat.
 6. Celelalte prevederi legale rămân neschimbate.
Articol publicat pe 28.04.2020, 1.382 vizualizări